Yritys


Hitaan ekomuodin verkkokauppa
Ekohelsinki on ennen kaikkea hitaan ekomuodin verkkokauppa. Valikoimastamme löytyy pääosin aikuisten eettisiä ja ekologisia vaatteita sekä hieman ekokodin tarvikkeita. Tarjoamme myös mukavan valikoiman vastuullisia jooga- ja urheiluvaatteita.

Valikoimassa olevat tuotteet ovat valmistettu mm. luomupuuvillasta, hamppukankaasta ja kierrätysmateriaaleista.

Suosimme pieniä brändejä niin kotimaassa, kuin Suomen lähiympäristössä. Valikoimassa on mukana myös muutama tunnetumpi ekovaatemerkki.

Haluamme haastaa jokaista miettimään tuotteiden alkuperää, laatua ja materiaalivalintoja ekologisesta sekä eettisestä näkökulmasta. Autamme vastuulliselle polulle kertomalla tuotteidemme materiaaleista ja valmistustavoista. Tutustu tästä eko-oppaaseemme!

Ekologinen, eettinen, vastuullinen… Mitä eroa termeillä on ja mitä me oikein tarkoitamme näillä sanoilla? Tutustu tästä eko-sanastoomme.

Ekohelsinki on Suomen Ekoyrittäjät Ry:n jäsen.

SEY-logo



Tiimi

 omakuva  Ksenia. Mukana alusta asti. Yrittäjä itse.

pyöräily  Jussi. Mukana alusta asti. It- ja markkinointi.



Tarina

"Sain idean Ekohelsingin perustamisesta jo vuosia sitten. Mistään ei tuntunut löytyvän laadukkaita vaatteita, jotka olisivat sekä ekologisia että eettisiä. Monet keskihintaisetkin vaatteet tuntuivat nyplääntyvän jo parin pesun jälkeen. Tämä ärsytti etenkin opiskelijana. Missään ei myöskään kerrottu tuotteiden valmistustavoista. 

Tästä syntyi idea omasta verkkokaupasta. Opiskelu ja työt veivät kuitenkin sen verran resursseja, ettei oman idean toteuttamiselle jäänyt tilaa.

No, kun talvella 2017 tarkistin vastuullisten vaatteiden valikoiman, niin tarjonta oli laajentunut huomattavasti kymmenen vuoden takaisesta, mutta se oli edelleen melko maltillista. 

Loppusysäyksen Ekohelsingin perustamisessa antoi se, että halusin tehdä taloushallinnon puolella olevan päätyöni lisäksi jotain täysin erilaista. Ekohelsinki tuokin mukavaa vaihtelua exceleihin, lakipykäliin ja verokiemuroihin.

Pyysin yritykseeni mukaan perheenjäseniäni, meillä kaikilla on eri vahvuudet, joita verkkokaupan pyörittäminen vaatii. Tällä hetkellä pääasiassa minä ja veljeni vastaamme päivittäisestä työstä. Päätyöksi tästä ei vielä ihan ole, mutta suhtaudumme odottavaisin mielin tulevaan! 

Ekoyrittäjyys näkyy yrityksen arjessa laajasti. Kierrätämme, hyötykäytämme ja kalusteetkin ovat second handia. Yritämme pitää valikoiman mahdollisimman ajattomana ja suosimme jatkuvia mallistoja. Osa valikoimasta on pysynyt täysin samana alusta asti.

Haluan, että ekologisten ja eettisten tuotteiden ostaminen olisi helppoa ja osa jokaisen arkea, eikä tämä jäisi vain pienen ihmisryhmän harrastukseksi.


Ekohelsingin päämaja sijaitsee Helsingissä ja varastomme on Tampereella."

-Ksenia, yrittäjä ja Ekohelsignin perustaja 


Logo ja tammenterho

Ehkä huomasit, että logossamme on tammenterho. Se edustaa mielestämme vihreitä arvoja ja kasvun jyvää. Ekohelsinkiä lähdettiin kasvattamaan täysin nollasta. Joskus lapsina istutimme muutaman tammenterhon isovanhempien kanssa yhdessä lähimetsikön pellon laidalle, siitä taitaa olla jo hieman yli parikymmentä vuotta. Pieni ekoteko tämäkin. Isoäitimme mukaan vanhoilla kotikulmilla samalla paikalla kasvaa nyt pari nuorta tammea.

______________________________________________________________________________________________________