Yritys


Hitaan ekomuodin verkkokauppa
Ekohelsinki on ennen kaikkea hitaan ekomuodin verkkokauppa. Valikoimastamme löytyy pääosin aikuisten eettisiä ja ekologisia vaatteita sekä hieman ekokodin tarvikkeita. Tarjoamme myös mukavan valikoiman vastuullisia jooga- ja urheiluvaatteita.

Valikoimassa olevat tuotteet ovat valmistettu mm. luomupuuvillasta, hamppukankaasta ja kierrätysmateriaaleista.

Suosimme pieniä brändejä niin kotimaassa, kuin Suomen lähiympäristössä. Valikoimassa on mukana myös muutama tunnetumpi ekovaatemerkki.

Haluamme haastaa jokaista miettimään tuotteiden alkuperää, laatua ja materiaalivalintoja ekologisesta sekä eettisestä näkökulmasta. Autamme vastuulliselle polulle kertomalla tuotteidemme materiaaleista ja valmistustavoista. Tutustu tästä eko-oppaaseemme!

Ekologinen, eettinen, vastuullinen… Mitä eroa termeillä on ja mitä me oikein tarkoitamme näillä sanoilla? Tutustu tästä eko-sanastoomme.

Ekohelsinki on Suomen Ekoyrittäjät Ry:n jäsen.

SEY-logoTiimi

 omakuva  Ksenia. Mukana alusta asti. Yrittäjä itse.

pyöräily  Jussi. Mukana alusta asti. It- ja markkinointi.Tarina

"Sain idean Ekohelsingin perustamisesta jo vuosia sitten. Olin nuorempana turhankin fanaattinen luomuilija; jossain vaiheessa kelpuutin lautaselleni pelkästään raakaruokaa ja halusin ehdottomasti käyttää vain luonnonmukaisia tuotteita; mitä ekologisemmin ja kestävämmin tuotettu, sen parempi.


Siihen aikaan ei netistä tai kivijalkakaupoista juurikaan löytynyt ekovaatteita tai vastuullisia tuotteita ylipäätään, jolloin idea omasta verkkokaupasta sai alkunsa. Opiskelu ja työt veivät kuitenkin sen verran resursseja, ettei oman idean toteuttamiselle jäänyt tilaa.


No, kun talvella 2017 tarkistin vastuullisten vaatteiden valikoiman, niin tarjonta oli laajentunut huomattavasti kymmenen vuoden takaisesta, mutta se oli edelleen melko maltillista. Samoihin aikoihin halu tehdä työtä, jolla on merkitystä kasvoi ja kasvoi. Siitä se sitten lähti; oman intohimon ja merkityksellisen työn yhdistäminen verkkokaupaksi.

Pyysin yritykseeni mukaan perheenjäseniäni, meillä kaikilla on eri vahvuudet, joita verkkokaupan pyörittäminen tulisi vaatimaan. Tällä hetkellä pääasiassa minä ja veljeni vastaamme päivittäisestä työstä. Päätyöksi tästä ei vielä ihan ole, mutta suhtaudumme odottavaisin mielin tulevaan! 

Haluan, että ekologisten ja eettisten tuotteiden ostaminen olisi osa jokaisen arkea, eikä tämä jäisi vain pienen ihmisryhmän harrastukseksi.

Ekohelsingin päämaja sijaitsee Helsingissä ja varastomme on Tampereella."

-Ksenia, yrittäjä ja Ekohelsignin perustaja 

______________________________________________________________________________________________________