Takaisin blogin etusivulle >>

Julkaisemme sarjan yhteistyökumppanimme tekstejä Vieraskynä-osiossa. Kirjoittajana Suvi Ranta MiBoholta. Kokemuksia UpRisen teeppareista


Olen nyt tutustunut toista vuotta UpRisen tuotteisiin ja yhteistyöhön brändin kanssa. Voin siis sanoa, että minulta löytyy jo jonkinlaista näkemystä tuotteiden ominaisuuksista. Eniten minulla tulee arjessa käytettyä Hemp tee ja Girl tee -mallin paitoja. V-tee paitoja minulla on yksi ja sitä käytän myös toisinaan, mutta avaran kaula-aukon takia vähän arastelen sen käyttöä.


Hamppupaidoissa suurin vahvuus on ehdottomasti se, että kangas kuivuu todella nopeaa ja pitää lämpimänä myös hieman kosteana. Tämä on iso plussa juoksulenkeillä ja vaelluksilla etenkin täällä Lapin kesässä. Kesällä olin vaeltamassa perheeni kanssa Pyhä-Luostolla, ja lämpöä oli mittarissa ensimmäisenä päivänä noin 13 astetta. Selässäni kannoin 3-vuotiastani kantorepussa, minkä seurauksena selkä tietysti kostui ihan reippaasti. Taukopaikalla ei kangas kuitenkaan tuntunut juuri kostealta, eikä minun tullut kylmä. Paidan päällä käytin (arvonnasta voittamaani!) Kelin merinovillaista jäkälätakkia, jota voin muuten suositella lämpimästi aktiiviseen elämään. Tämä kombo oli juuri täydellinen vaelluksella +13 asteen kesäkelillä.


Toisena päivänä asteita olikin sitten jo +20, mutta paita ei tuntunut hiostavalta. Tämä on se syy, miksi alun perin rakastuin hamppupaitoihin – hamppu on ylivoimaisesti vähiten hiostava materiaali, vaikka lämpöä olisi +30 astetta. Luulen, että silkki ja pellava ovat ominaisuuksiltaan tässä asiassa myös hampun vertaisia, mutta näistä minulla on vähemmän kokemuksia ihan arkikäytössä.


Vaikka hamppu materiaalina imee hyvin kosteutta ja hikeä, ei paita hikoilun jälkeen silti jää haisemaan pahalle. Käytän itse deodoranttina ainoastaan kookosöljyä. Hikilenkin jälkeen hamppupaidan kainalokohta tuoksahtaa hennosti kookosöljylle ja ihan pikkiriikkisen toisinaan myös hielle. Tuuletuksen jälkeen paidasta ei kuitenkaan irtoa enää mitään tuoksuja. Tämä johtuu siitä, että hamppu on luontaisesti antibakteerinen materiaali. Jos paitaan kovan hikoilun jälkeen jää jonkinlaisia tuoksuja, ne lähtevät viimeistään kolmenkympin pesussa pois kokonaan.


Pesuhommista minulla on myös muutama kommentti. Tuo kolmenkympin pesu on todellakin riittävä hampputekstiileille, enkä voi suositella suurempia lämpötiloja niiden pesuun. Näihin paitoihin tulee nimittäin helposti reikiä kuudenkympin pesussa. Tästä on kokemuksia itsellä ja siskollani. Ja voi hitsi mikä pettymys oli, kun ensimmäisen kerran löysin näitä reikiä paidoista. Mutta oma moka – pesuohjeet kun ovat aika selkeät. Myös paitojen painatukset lähtevät helposti yli 30 asteen pesussa. Itse pesen monesti valkoisen hamppupaitani 40 asteen lämmössä, mutta siihen ei ole reikiä tullut (se on ensimmäinen ostamani UpRisen tuote). Paitojen väri on myös pysynyt hyvin pesussa.


Paidan mallista voisin myös muutaman huomioni kertoa. Paidan lyhyet hihat herättivät aluksi epäilyksiä mm. siitä, hiertävätkö hihat kainaloa. No itselläni eivät ainakaan hierrä. Tämä johtunee siitä, että kainalokohta ei ensinnäkään ole tiukka ja toisekseen materiaalin pehmentymisestä. Hamppuhan pehmenee sitä enemmän, mitä useammin sitä käyttää.


Kaiken kaikkiaan tykkään tosi paljon käyttää UpRisen t-paitoja arjessa. Parhaimmat ominaisuutensa ne näyttävät mielestäni liikunnassa ja helteellä.

teeppari

Kirjoittaja: Suvi RantaTakaisin blogin etusivulle >>