Takaisin blogin etusivulle >>Vaatevallankumousta vietetään 19.4. - 25.4.2021

Vaatevallankumous (Fashion Revolution) on kansainvälinen kampanja, jonka tavoitteena on tehdä vaateteollisuudesta vastuullisempaa. Vaatteet ja niiden raaka-aineet tuodaan usein kaukaa. Tuotantoketjuja on vaikea seurata, siksi vaatevallankumous viikolla kannustetaan kysymään #whomademyclothes ja #whatsinmyclothesNäin osallistut vaatevallankumoukseen

Ota kuva vaattestasi. Jaa kuva somessa, tägää vaatteen tuotemerkki ja kysy #whomademyclothes tai #whatsinmyclothes?

Käytä hästägejä #vaatevallankumous  ja #fashionrevolution

who-madeKampanjan tausta

Vaatevallankumous järjestetään joka huhtikuussa Rana Plazan romahtamisen vuosipäivän (24.4.) aikoihin.

Bangladeshissa romahti huhtikuussa 2013 Rana Plaza -niminen ostoskeskus, jonka yläkerroksissa oli vaatetehtaita. Hatara rakennus oli edellisenä päivänä määrätty evakuoitavaksi, mutta ompelijat oli tilausten myöhästymisen pelossa pakotettu töihin. Seurauksena oli vaateteollisuuden historian suurin tehdasonnettomuus: 1133 ihmistä kuoli ja yli 2 000 loukkaantui.

whomade2Ekohelsinki ja vaatteiden vastuullisuus

Ekohelsingillä jokaisen tuotemerkin taustat tarkistetaan. Valitsemme valikoimaan ainoastaan vastuullisesti toimivia brändejä. Sekä ekologisuus, että eettisyys ovat molemmat tärkeitä arvoja. 

Autamme vastuulliselle polulle kertomalla tuotteidemme materiaaleista ja valmistustavoista aina kunkin tuotteen kohdalla erikseen. Voit näin valita helposti juuri omiin arvoihisi istuvan tuotteen. Kerromme myös löytyykö brändiltä tai ompelimolta sertifikaatteja, joilla tuotantoa valvotaan.

Ekohelsinki suosittelee: Tutustu ainakin vastuullisen pukeutumisen edelläkävijä People Tree:n tuotteisiin! Kotimaisista brändeistä suosittelemme erityisesti Kainoa ja Pumpa UpCycleä.Clothes aren't going to change the world, the women who wear them will 

9.4.2021 Ksenia/Ekohelsinki.fi

Support your local business and planet!Takaisin blogin etusivulle >>

people-tree-creative