Verkkokauppaan  >>

Takaisin blogin etusivulle >>Mitä postipaketin lähetys maksaa verkkokaupalle?

Postikulut ovat alamme yksi suurimmista myyteistä. Päätimme avata postikulujen rakennetta näin pienen yrityksen näkökulmasta; mistä hinta koostuu ja paljonko maksamme yhteensä per paketti.

Otimme tarkasteluun suosituimman toimitusvaihtoehtomme; Postin. Postipaketin hinta vaihtelee meillä kuukausittain. Hintaan vaikuttaa muun muassa lähetettyjen pakettien tilavuuskoko sekä vaihteleva polttoainelisä. Näin ollen laskimme keskimääräisen hinnan kuudelta kuukaudelta; jaoimme Postilta tulevan laskun lähetetyillä paketeilla.Paketin hintarakenne

Mitä yhden paketin lähetys siis maksaa meille? Ekohelsinki maksaa noin 7,80€ per yksi lähetetty paketti Postin kautta. Hinta koostuu Postin veloittamasta maksusta, pakkaustarvikkeista sekä teknisistä ratkaisuista (kt. kuva alla).

Asiakkailta veloittamamme postikulu on 6,90€ ja yli 150€ tilaukset toimitamme maksutta. Otamme siis takkiin vähintään euron ihan tietoisesti (markkinointimielessä).

Postikulujen-rakenneFaktoja postikuluista

🌿 Yritysasiakkaiden hinnat ovat korkeammat, kuin henkilöasiakkaan hinnat. Vaikka lähettäisit 1 000 pakettia vuodessa, maksat silti per paketti enemmän, kuin yhden paketin vuodessa lähettävä henkilöasiakas.

🌿 Mitä vähemmän paketteja yritys lähettää, sitä suurempi hinta. Isommat yritykset saavat siis massa-alennuksia ja heidän postikulujen kustannusrakenne on aivan erilainen. Näin ollen isot toimijat voivat tarjota pienempiä postikuluja tai sisällyttää postikulut tuotteen hintaan.

🌿 On hyvä muistaa, että paketin matka on pitkä. Ekohelsingin varastolta paketti viedään lähimpään Postiin, josta se kuljetetaan Postin jakelukeskukseen. Postin jakelukeskuksesta paketti matkaa oikeaan kaupunkiin ja sieltä vielä oikeaan automaattiin/Postiin.  Asiakkaalle lähtee tekstiviestit ja noutokoodit. Jokaisesta vaiheesta täytyy maksaa (elämiseen riittävä) palkka. Myös pakettiautomaattien ja noutopisteiden ylläpito sekä tietojärjestelmät maksavat.

Postikulujen suuri hinta on yksi syy sille, miksi pienet vastuulliset yritykset eivät pysty tarjoamaan esimerkiksi maksuttomia palautuksia.

Loppuun haluamme todeta, että kirjoitushetkellä Matkahuolto tarjoaa meille Postia edukkaammat hinnat Toimitamme paketit Matkahuollon toimipisteisiin hintaan 5,90€. 19.11.2021 Ksenia/Ekohelsinki.fi

Support your local business and planet!

Takaisin blogin etusivulle >>

Verkkokauppaan  >>